آلبوم لایق با صدای امیر شهرام
چاپ فرستادن به ایمیل

آلبوم لایق امیر شهرام

آلبوم لایق با صدای امیر شهرام

اولین آلبوم امیر شهرام به نام لایق از شرکت آوای ماندگار به بازار عرضه شد. شرکت پخش این اثر پخش عظیمی است. امیر شهرام که صدای او شباهت واضحی به خواننده ی لس آنجلسی است، فضای کاری نزدیک به همان خواننده هم دارد. امیدواریم این شباهت بدون برنامه ریزی قبلی و غیر عمد و غیر مصلحتی و .... باشد!

جلد آلبوم عکس بزرگی از چهره خواننده و اسم آلبوم و خواننده چاپ شده است که البته تا حدودی طرح جلد جلب توجه می کند. پشت اینسرت هم اطلاعات تراک ها و آلبوم و عکسی ورزشکاری از خواننده چاپ شده است. نام هیچ نوازنده ای هم چاپ نشده. گویا همه زحمت ها بر عهده تنظیم کننده ها و کامپیوتر بوده است!!

9 تراک این آلبوم 40 دقیقه ای، ترانه هایی از ترانه مکرم، برزو عزیزپور، مژده طالشی، حسین چترنور و مریم اسدی است. آهنگ ها از امیر شهرام، برزو عزیزپور، مژده طالشی، هومن تکاو و مرتضی شفیع است. تنظیم ها از مرتضی شفیع و هومن تکاو است.

قطعه اول (نازنین یار) با ترانه ای از ترانه مکرم و آهنگ امیر شهرام و تنظیم مرتضی شفیع. آهنگ شاد و ریتمیک، با تنظیم لایق قطعه! (من به جای سیم آخر        می زنم به سیم گیتار ... )!! (احساس و خلاقیت چه می کنه در این بیت) خواننده می خواند ترانه معمولی ترانه مکرم که این روزها دو مساله حول و حوش او وجود دارد. از طرفی نام او در آلبوم یعنی بالا بردن میزان فروش و در طرف مخالف اسم او باید سانسور و خط چین شده باشد! خواننده ای که کلی پول داده تا فقط اسم ترانه مکرم را در آلبوم داشته باشد، باید اسم او را ننویسد! حالا بعضی ها می نویسند بعضی ها نه. در ضمن این مکرم نوشته شده در اینسرت را من ترانه فرض کردم نه خواهر ترانه یا یک مکرم دیگه!

قطعه دوم (لایق) با ترانه و آهنگ برزو عزیز پور و تنظیم مرتضی شفیع. آهنگ آغاز می شود و باز هم شاد. فضای دیجیتالی که صدای گیتار هم شنیده می شود کمی! خواننده هم می خواند. آهنگ می رود و خواننده هم ترانه نه چندان قوی را می خواند. فقط همین. صدای خواننده خوب است و آهنگ هم قابل قبول و مناسب. ولی تنظیم کار جالب نیست و خیلی مصنوعی است. بیت انتهایی: (برو دیگه تو را من نبینمت         اصلا نمی خوام ببینمت ..) وزن که داره!

قطعه سوم ( گریه کردم) با ترانه و آهنگ مژده طالشی و تنظیم مرتضی شفیع. آهنگ احساسی و شبه آرام آغاز می شود، ترانه زیبای این قطعه با صدای امیر شهرام و آهنگ زیبا و آرام و تنظیم نا مناسب. این قطعه با توجه به آهنگ و ترانه، پتانسیل تنظیم با تن پایین تر و احساسی تر داشت. در هر صورت یکی از کارهای خوب این آلبوم محسوب می شود.

(...اما من ترانه سازم   تا ابد غرق نیازم    بهترین ترانه هام را (اوج خواننده)   من به عشق تو می سازم)

قطعه چهارم ( می خوامت بی نهایت) با ترانه حسین چترنور و آهنگ و تنظیم هومن تکاو. هومن تکاو که سال 82 آلبومی با صدای خود به بازار عرضه کرد و ناموفق بود، بعد از این همه سال به عنوان آهنگساز در عرصه حاضر شده تا نشان دهد کنار نکشیده. آهنگ آرام با صدای پیانو آغاز می شود و پتانسیل تند شدن دارد که خواننده در زمینه آرام و بی صدا شروع به خواند ترانه زیبای این اثر می کند. با پایان دو بیت ابتدایی، اهنگ زمینه تکنو مانند می شود. خواننده با لحن مناسب و صدای خوب می خواند ( البته گاهی خارج هم می شود) و آهنگ خوب این اثر، تنظیم دیجیتالی و مصنوعی با صداهای نا مناسب  مخصوصا در قسمت بی کلام دارد که البته بهتر از کارهای قبلی است. این قطعه هم یکی از کارهای خوب آلبوم است.

قطعه پنجم (مهره سوخته) با ترانه مریم اسدی و آهنگ امیر شهرام و تنظیم مرتضی شفیع. با صداهای دیجیتالی و پر قدرت آغاز می شود و تا 50 ثانیه این روند ادامه دارد تا خواننده ترانه زیبا و احساسی این قطعه را بخواند. آهنگ معمولی و تنظیم قابل قبول که ویولن را همراه دارد، فضایی متنوع ایجاد کرده. ریتم زمینه تند و ویولن کند است. و در ادامه با همان ریتم زمینه دیجیتالی ولی با تن بالا ادامه می دهد و لحن خواننده در طول این تراک 4 و نیم دقیقه ای تغییر می کند.

قطعه ششم (بزار تا آخرش برم) با ترانه و آهنگ برزو عزیز پور و تنظیم مرتضی شفیع. باز هم با صدای بم دیجیتالی آغاز می شود و در ادامه شاد و ریتمیک می شود. کلا تنظیم های مرتضی شفیع خیلی بم است. آهنگ شاد و ترانه معمولی و البته در قالب آهنگ قابل قبول است. فکر کنم در آینده از آقای عزیزپور بیشتر بشنویم. تنظیم نه چندان جالب توجه، هر قسمت یه صدایی جداگانه برای خود ایجاد می کند.

قطعه هفتم (برگرد) با ترانه ای از حسین چتر نور و آهنگ و تنظیم مرتضی شفیع. آهنگ به آرامی آغاز می شود و باز هم تنظیم این قطعه آرام مناسب نیست. خواننده به آرامی ترانه احساسی این قطعه را میخواند و  (صدا همان امید است!) در میانه قطعه کر خوانی کلمه برگرد و روند ثابتی را تا آخر طی می کند.

قطعه هشتم (حرف راست) با ترانه ای از حسین چتر نور و آهنگ امیر شهرام و تنظیم مرتضی شفیع. آهنگ با تم هیجانی آغاز می شود و در ویلن و آهنگ نسبتا آرام که خواننده به آرامی ترانه خوب و زیبای این قطعه را می خواند. کلا تنظیم های مرتضی شفیع خیلی شبیه هم هستند و آهنگ های آرام را خراب می کنند.

قطعه نهم (آشتی) با ترانه مریم اسدی و آهنگ و تنظیم مرتضی شفیع. آغازی متفاوت از روند ریتمیک و بندری آهنگ. ترانه معمولی با اهنگ شبه بندری و شاد این قطعه پایانی شاد بر آلبومی است که می توان فضای حاکم بر ان را شاد فرض کرد. تنظیم نامناسب قطعه و نا هماهنگی آهنگ و خواننده، لحن نا مناسب خواننده و خارج خوانی، تراک آخر را در زمره کارهای بد قرار می دهد.

آلبوم لایق در مجموع آلبوم قابل قبول و خوب در زمره کارهای متوسط است. شاد بودن آلبوم و صدای خوب و شبیه خواننده می تواند عواملی برای فروش باشد. آلبوم با قیمت مناسب و کیفیت عالی در دسترس است.

با آرزوی موفقیت برای امیر شهرام

نظرات (1)

عضويت در خبرنامه نظرات.
...
0
salam man az albome aghaye shahram kheili khosham umade vaghean bina izire be nazare man ishun khanandeye maheri hastand vaayandeye khubiii darand manke asheghe 30
sedasshm unam mese sedash shayeste bud meram bebinam ke didaham va kheilibaram jaleb bud chehra
elahe , اكتبر 01, 2009

نوشتن نظر

كوچكتر | بزرگتر

busy
آخرین بروزرسانی ( شنبه, ۱۹ ارديبهشت ۱۳۸۸ ۲۱:۱۲ )